شهر افه سوس در کوش آداسی

شهر افه سوس که بازمانده از امپراطوری رم است، بین کوش آداسی و ازمیر قرار دارد. اگر با تور به بازدید از این شهر بروید در راه قبل از رسیدن به افه سوس زیارتگاهی وجود دارد که در گدشته حضرت مریم ده سال آخر عمرش را آنجا گذرانده است. در این زیارت گاه میتوانید شمع روشن کنید و از چشمه آرزو آب نوشید و آرزو کنید. بعد از این زیارتگاه شهر افه سوس قرار دارد که دارای مکانهای دیدنی از جمله ستون های سنگی بزرگ، میدان نبرد و بقایایی از آمفی تئاتر می باشد.

کوه اصحاف کف در افه سوس

یکی از جاذبه های گردشگری در افه سوس غاری در دامنه کوهای شمال افه سوس است، که به غار اصحاب کف معروف است. چرا که در قرن سوم هفت جوان که طرفدار دین مسیح بودند. به این کوه فرار کرده و در این غار پناه گرفتند. ورودی غار به وسیله سربازان بسته میشود و این چند جوان به مدت300 سال در آن جا میخوابند این را هم از آنجا می فهمند که بعد از مدتی که ورودی غار باز میشود و آنها به شهر می آیند با دیدن تفاوتهای محیط اطراف و بی ارزشی پولشان پی به این موضوع می برند. این موضوع باعث شده است که این غار به یک جاذبه گردشگری تبدیل شود.

خانه حضرت مریم در افه سوس

نقل است که که هنگام مصلوب شدن عیسی مسیح، ایشان حضرت مریم را به به دست یکی از حواریون می سپارد، این شخص که اس تی جن نام داشته برای حضرت مریم در کوه بلبل و در نزدیکی شهر سلجوق خانه ای میخرد، تا حضرت مریم از دست پیروان بت پرست در امان بماند. این مکان امروزه به یک مکان زیارتی تبدیل شده است و هر ساله گردشگران زیادی برای بازذیذ از این مکان به کوش آداسی و سپس شهر افه سوس می روند. در پایین این خانه سه چشمه وجود دارد که به چشمه های سلامتی و عشق و ثروت معروف است. مردم بر این باورند که با نوشیدن آب این رودخانه ها و آرزو کردن، آرزوی آنها محقق می شود. قابل ذکر است که از داخل خانه به هیچ وجه عکس یا فیلم نمیشود گرفت.

معبد آرتمیس در افه سوس

در افه سوس در نزدیکی کلیسای اس تی جن، معبد آرتمیس یا همان دیانا قرار دارد که در سال 560 قبل از میلاد به دستور پادشاه لیدیه ساخته شده است. این معبد بر 120 ستون 20 متری بنا شده است. در وسط این بنا مجسمه آرتمیس قرار دارد. این بنا در شب تولد اسکندرمقذونی، یعنی بعد از 200 سال در آتیش سوزی می سوزد اما بعدا به دستور اسکندر دوباره بازسازی می شود. در نهایت 300 سال بعد از میلاد مسیح و بعد از افول افه سوس این معبد توسط سیلی بزرگ تخریب شده و امروزه از آن دو ستون به یادگار مانده است.