همه چیز درباره سنت پترزبورگ

معرفی شهر سن پترزبورگ

تور سن پترزبورگ پس از مسکو دومین شهر بزرگ روسیه می‌باشد که در شمال غرب این کشور واقع شده است و همچنین پرجمعیت‌ترین شهر اروپا پس از لندن پاریس و مسکو است، سن پترزبورگ شهری است که برای سالیان طولانی پاتیخت کشور روسیه بوده است، این شهر با توجه به ویژگی‌هایی که دارد به خوبی توانسته خود را از زیر سایه ی پایتخت کنونی روسیه یعنی شهر مسکو بیرون آورده و به عنوان یکی از شهرهای مهم کشور روسیه مطرح است. جاذبه‌های این شهر موجب شده که گردشگران زیادی، به سفر به سن پترزبورگ برای نوروز خود فکر کنند و تور روسیه را انتخاب کنند و به دیدار جاذبه‌های طبیعی، تاریخی و فرهنگی این شهر بروند.

بعدها اما با فروپاشی شوروی دوباره به همان نام قدیمی یعنی سن پترزبورگ نامیده شد، سن پترزبورگ شمالی‌ترین شهر پرجمعیت جهان است که موقعیت جغرافیایی این شهر باعث می‌شود تا در اوایل تابستان طولانی شدن تابش آفتاب مانع از تاریکی هوا شود و اغلب اوقات شبانه روز هوا یا روشن است یا حالتی گرگ و میش دارد، به همین خاطر این شب‌ها را شب‌های سفید می‌نامند که یکی از ویژگی‌های جذاب سن پترزبورگ به شمار می‌رود و بیشتر مواقع مردم در خیابان‌ها به تفریح و شب نشینی می‌پردازند و این امر میتواند برای شما گردشگران جذاب باشد و از همراهی با مردم یا تماشای این جشن‌ها و پایکوبی‌ها لذت بخش باشد.

شهر سن پترزبورگ پس از مسکو دومین شهر بزرگ روسیه می‌باشد که در شمال غرب این کشور واقع شده و برای سالیان طولانی پایتخت روسیه بوده است .

تاریخچه شهر سن پترزبورگ

این شهر در سال ۱۷۰۳ به دستور پتر کبیر و با نظارت او ساخته شد و از آن زمان تا سال ۱۹۱۸ میلادی پایتخت روسیه بود، مدتی پتروگراد نام داشت ولی پس از سرنگونی فرمانروای یتزارها به نام لنین یا لنینگراد خوانده شد و با فروپاشی شوروی در این کشور به نام پیشینش بازگردانده شد، این شهر به عنوان صحنه وقوع انقلاب ۱۹۱۷ روسیه و پایگاه دفاع سرسختانه در برابر آلمان در زمان جنگ جهانی دوم، از جایگاهی مهم و نقشی حیاتی در تاریخ روس‌ها برخوردار است و به مرکز فرهنگی روسیه نیز معروف است، در سال ۱۹۱۴ میلادی نام این شهر از سن پترزبورگ به پتروگراد، در ۱۹۲۴ میلادی به لنین‌گراد و در ۱۹۹۱ دوباره به سن پترزبورگ تغییر یافت. بین ۱۷۱۳ تا ۱۷۲۸ و ۱۷۳۲ تا ۱۹۱۸ میلادی، سن پترزبورگ پایتخت امپراتوری روسیه بود و سپس در سال ۱۹۱۸ میلادی دولت مرکزی به مسکو منتقل شد، شاید برای شما گردشگران جالب باشد که بدانید در زبان فارسی از زمان قاجار بطور عامیانه سن پترزبورگ را «پِتِل پُرت» یا «فتل فُرت» می‌نامیدند و آن را در مثال‌هایشان دورترین نقاط بکار می‌بردند در اصطلاحاتی مثل «از اینجا تا پتل پورت»

موقعیت و جمعیت شهر سن پترزبورگ

سن پترزبورگ در کناره‌های رود نِوا، در شرق خلیج فنلاند در دریای بالتیک قرار گرفته است و شهری که در ۲۷ ماه مه سال ۱۷۰۳ میلادی در این موقعیت جغرافیایی به دستور پتر کبیر ساخته شد، نام این شهر زیبا پس از تغییرات اسمی که داشت اما بالاخره مجددا در سال ۱۹۹۱ به نام اولیه‌اش یعنی سن پترزبورگ بازگشت و همین نام بر روی آن باقی ماند، بر اساس آخرین برآوردهای رسمی و نتایج سرشماری جمعیت سن پترزبورگ دومین شهر بزرگ روسیه بعد از مسکو۵.۲۸۱، ۵۷۹ نفر اعلام شده است.

آب و هوای شهر سن پترزبورگ

سن پترزبورگ آب و هوای مرطوب قاره‌ای دارد اما تاثیر گرد باد‌های دریای بالتیک باعث می‌شود که تابستان‌هایش گرم، مرطوب و کوتاه و زمستان‌هایش سرد، مرطوب و طولانی باشد، شرایط آب و هوایی سن پترزبورگ و هلسینکی پایتخت فنلاند بسیار به یکدیگر شبیه‌اند اما سن پترزبورگ به دلیل قرار گرفتن در ناحیه شرقی تر، زمستان‌های سردتر و تابستان‌های گرم‌تری را تجربه می‌کند، متوسط حداکثر دمای این شهر در ماه ژانویه ۲۳ درجه و حداقل دما در ماه فوریه منفی ۸.۵ درجه سانتی گراد اندازه گیری شده است، بیشترین دمای ثبت شده این شهر متعلق به موج‌های تابستانی است که در سال ۲۰۱۰ در نیم کره شمالی به حرکت درآمدند و یخ زدن سطح زمین در زمستان‌های سن پترزبورگ امری طبیعی است و بخش‌هایی از رود نوا هم که در محدوده شهر قرار دارد در ماه‌های نوامبر یا دسامبر یخ می‌زنند که این یخ‌ها در ماه آوریل کم کم آب شده و ناپدید می‌شود.

در فاصله بین ماه‌های دسامبر تا مارس سن پترزبورگ به طور متوسط ۱۱۸ روز برفی را تجربه می‌کند که متوسط عمق بارش برف در این شهر در ماه آوریل ۱۹ سانتی متر اندازه گیری و آخرین میانگین دوره یخ زدگی سن پتربورگ ۱۳۵ روز اعلام شده است، به همین سبب به افرادی که قصد سفر در این فصل را دارند پیشنهاد میشود که از لباس‌های بسیار گرم در طول روز استفاده کنند، با توجه به قرار گرفتن سن پترزبورگ در موقعیتی شمالی تر، این شهر تحت تاثیر توده‌های خلیج فنلاند که از سمت اسکاندنیاوی می‌آیند قرار دارد، توده‌هایی که درجه حرارتی بالاتر از صفر را برای این شهر به ارمغان می‌آورند و به همین سبب سن پترزبورگ زمستان‌هایی گرم‌تر از مسکو و مناطق اطراف را تجربه می‌نمایند، اما به طور کلی شرایط آب و هوایی این شهر در طول سال بسیار متغیر است و فراز و نشیب‌های متعددی را تجربه می‌کند، سطح بارندگی سالانه شهر حدوداً ۶۶۰ میلی متر است و بیشتر بارش‌ها هم در اواخر فصل تابستان اتفاق می‌افتد که میتوان گفت این فصل برای سفر به سن پترزبورگ فصل مناسب‌تری است به سبب اینکه روزها هوا آفتابی و دلپذیر برای بازدید و تفریح می‌باشد و شب‌ها بارانی و رویایی برای قدم زدن است، به طور کلی آب و هوای سن پترزبورگ مرطوب می‌باشد و میانگین رطوبت این شهر به ۷۸٪ می‌رسد و در ۱۶۵ روز از سال این شهر جادویی شاهد آسمانی تمام ابری است.

کارت الکترونیکی

در متروی سن پترزبورگ استفاده از کارت‌های مترو مانند کارت الکترونیکی پاداروژنیک ((Podorozhnik که به عنوان کیف پول‌های الکترونیکی عمل می‌کنند به شدت توصیه می‌شود. مسافرین می‌توانند این کارت‌ها را از باجه‌های مترو یا از طریق دستگاه‌های خرید اتوماتیک بلیط در ایستگاه مترو تهیه نمایند و سپس با کشیدن آن‌ها بر روی دستگاه‌های هوشمند اتوبوس و مترو، هزینه سفرشان را پرداخت نمایند. استفاده از این راهکار برای پرداخت هزینه‌ها به صورت چشمگیری زمان انتظار برای تهیه بلیط مترو را کاهش می‌دهد و از پرداخت سکه در اتوبوس‌ها بسیار راحت‌تر می‌باشد. از همه مهمتر ارزانتر نیز خواهد بود.

این کارت‌ها مانند یک گاوصندوق کوچک از پول‌های اضافی موجود در آن حفاظت و نگهداری می‌کنند. توصیه می‌شود که کارت‌های مترو را در زمان خلوتی از طریق ایستگاه‌های مترو خریداری نمایید و بدون هیچ معطلی از طریق ماشین‌های بلیط در میزهای صندوق شارژ نماید. چنانچه سفرتان به سن پترزبورگ رو به پایان است و مقدار قابل توجهی پول در کارت الکترونیکتان باقی مانده می‌توانید با مراجعه به باجه مترو شارژ مازاد کارت را دریافت نمایید، می‌توان از این کارت برای پرداخت هزینه مترو، تراموا و اتوبوس برقی در سن پترزبورگ و بسیاری از مسیرهای اتوبوس استفاده نمود. برخی از مسیرهای اتوبوس خصوصی و ماشروتکاها (مینی بوس) کارت قبول نمی‌کنند، بنابراین توصیه می‌شود همیشه سکه به همراه داشته باشید، البته سیستم این کارت‌ها در مسکو و سن پترزبورگ دارای سیستم تعاملی و یکپارچه نیستند یعنی نمی‌توان از کارت‌های الکترونیکی مسکو به نام تروئیکا (Troika) در سن پترزبورگ و از پاداروژنیک در مسکو استفاده نمود. قطارهای مترو در طول ساعاتی بسیار شلوغند پس در هنگام سفر با آن‌ها مراقب وسایلتان باشید و قبل از رسیدن به ایستگاه مورد نظرتان برای پیاده شدن آماده شوید و به درب مترو مراجعه نمایید.

خط ۱: کیروفسکو ویبوروگسکایا

خط ۱ متروی سن پترزبورگ با طول ۲۹.۶ کیلومتر و ۱۹ ایستگاه به عنوان قدیمی‌ترین خط متروی این شهر در سال ۱۹۵۵ افتتاح گردید. ایستگاه‌های اصلی آن به ویژه آوتوو (Avtovo) و نارفسکایا (Narvskaya) بسیار زیبا و استادانه تزئین و طراحی شده اند. خط ۱ به چهار ایستگاه از پنج ایستگاه‌ها اصلی قطار متصل است. این خط مرکز سن پترزبورگ را در محور شمال شرقی و جنوب غربی قطع می‌کند و در جنوب، در امتداد سواحل خلیج فنلاند و در شمال در خارج از محدوده شهر به سمت لنینگراد گسترش می‌یابد. مسیر این خط در نقشه مترو با رنگ قرمز مشخص شده است.

خط ۲:

مسکو پتروگراد سکایا (Moskovsko-Petrogradskaya) خط ۲ مترو سن پترزبورگ با طول ۳۰.۱ کیلومتری و ۱۸ ایستگاه به عنوان دومین ایستگاه مترو قدیمی شهر در سال ۱۹۶۱ افتتاح گردید، خط ۲ سن پترزبورگ را در محور شمال و جنوب قطع می‌کند و مسیرهای آن بر روی نقشه با رنگ آبی مشخص شده اند. این خط بعد از انجام پروژه گسترش و نوسازی در سال ۲۰۰۶ به عنوان بلندترین خط سیستم مترو بار دیگر افتتاح شد. خط ۳: نییِوسکو واسیلوستروفسکایا (Nevsko-Vasileostrovskaya) این خط با طول ۲۴.۳ کیلومتر و ۱۰ ایستگاه در سال ۱۹۶۷ افتتاح شد. خط ۳ مرکز سن پترزبورگ را در محور شرق به غرب قطع می‌کند و سپس به سمت جنوب شرقی در امتداد کناره‌های رودخانه نوا می‌چرخد. خطوط این مسیر با رنگ سبز بر روی نقشه‌های مترو مشخص شده اند. خط ۴: پراووبریسنایا (Pravoberezhnaya) این خط با طول ۱۱.۱ کیلومتر و ۸ ایستگاه در سال ۱۹۸۵ به عنوان کوتاه‌ترین خط سیستم مترو در سال ۱۹۸۵ افتتاح گردید. این خط دارای ایستگاه‌هایی مدرن می‌باشد و با هدف دسترسی از مرکز شهر به مناطق مسکونی جدید در منطقه شرقی، در امتداد کرانه‌های رودخانه نوا طراحی شده است.

خط ۵:

فرانزِنسکو پریمورسکایا (Frunzensko-Primorskaya) این خط با طول ۲۰.۱ کیلومتر و ۱۲ ایستگاه مرکز تاریخی شهر را به همسایگان شمال غربی و جنوبی متصل می‌کند. خط ۵ در حال حاظر تحت پروژه گسترش به سمت جنوب می‌باشد. خط ۶: کراسنوسِلسکو کالینینسکایا (Krasnosel'sko-Kalininskaya) این خط از جنوب غربی سن پترزبورگ به سمت مرکز شهر در امتداد جنوب غربی شهر کشیده شده است. اولین انتساع از این خط با شش ایستگاه تحت مرحله ساخت و ساز می‌باشد و قبل از سال ۲۰۲۰ افتتاح خواهد گردید، تراموا می‌توان از تراموا به عنوان سامانه‌ای بسیار مهم در زمینه حمل و نقل عمومی در شهر سن پترزبورگ نام برد، سن پترزبورگ دارای بزرگترین شبکه تراموا در جهان بوده که در اواخر دهه ۱۹۸۰ دارای مسیری غیر قابل مقایسه با طول ۳۴۰ کیلومتری بود. اما در سال ۱۹۹۵ اندازه شبکه تراموا تا حد قابل توجهی تنزل یافت و بخش عمده‌ای از مسیرهای آن به خصوص در مرکز شهر حذف شدند و سن پترزبورگ رکورد خود را در زمینه خطوط ترامو به ملبورن استرالیا واگذار کرد.

در حالیکه طول خطوط تراموا در اوایل سال ۲۰۰۲.۲۸۵ کیلومتر اندازه گیری شد، اما متاسفانه بازهم با تنزل روبرو شد و در سال ۲۰۰۷ طول خطوط این سامانه به ۲۲۰ کیلومتر کاهش یافت. این افت اندازه در این خطوط کماکان ادامه داشت تا اینکه در سال ۲۰۱۰ به ۲۰۵ کیلومتر رسید، این سیستم حمل و نقل دارای ۴۱ مسیر است. قطار شهری استفاده از قطار شهری برای تردد به حومه‌های شهر به صرفه است، قیمت‌ها بر اساس فاصله سفر تعیین می‌شوند و قطارها تقریباً با سرعت متوسط و به صورت مداوم در حال حرکتند. مینی بوس (ماشروتکا): در بعضی موارد استفاده از ماشروتکا سریعترین راه برای رسیدن به مقصد خواهد بود.

ماشروتکاها ون‌های سفید یا زرد رنگی هستند که معمولاً بین ۱۴ تا ۲۰ نفر ظرفیت دارند. مسیر خطوط ماشروتکا با پیشوند حرف (K) مشخص می‌شوند، مانند K-28. اغلب ماشروتکاها اتوبوس‌های کوچک چینی و ترکی هستند، برای این سیستم حمل و نقل هیچ ایستگاهی در نظر گرفته نشده و مسافرین باید راننده را از مقصد خود مطلع سازند و یا با تکان دادن دست آن را متوقف کنند، هزینه استفاده از ماشروتکاها بین ۳۰ تا ۴۰ روبل است. چنانچه برای پرداخت هزینه به راننده دسترسی ندارید می‌توانید با دست به دست کردن پول توسط مسافرین دیگر آن را به راننده برسانید، سوار شدن بر ماشروتکاها تجربه‌ای هیجان‌انگیزی را برایتان به ارمغان می‌آورد، خصوصاً زمانیکه یک راننده شجاع با سرعت ۱۱۰ کیلومتر در ساعت در حال حرکت است و فرمان را با زانوهای خود کنترل می‌کند، بسیاری از رانندگان ماشروتکا مهاجرین غیر قانونی‌اند که در زبان روسی بسیار ضعیفند. اتوبوس و اتوبوس برقی در سن پترزبورگ اتوبوس و اتوبوس‌های برقی به صورت مداوم در سطح شهر حرکت می‌کنند و مسیرهای آن‌ها اغلب شهر را پوشش می‌دهد.

اطلاعات مسیر این سامانه حمل و نقل از طریق گوگل مپ (نقشه گوگل) در دسترس است و اطلاعات مربوط به اتوبوس‌های برقی و ترامواها نیز به صورت آنلاین موجودند، معمولاً اتوبوس‌های برقی در ایستگاه‌ها با حرف (M) و اتوبوس‌های گازی و دیزلی با حرف ((A مشخص می‌شوند. معمولاً مسیر عبور اتوبوس‌های برقی و اتوبوس‌ها یکسان است اما در برخی موارد جزئی با هم متفاوند و گاهی مسیر اتوبوس‌های برقی کوتاه‌تر است، مسافرین می‌توانند اغلب بلیط اتوبوس‌ها را برای مسیرهای حومه شهر به مبلغ ۴۰ روبل تهیه نمایند. بلیط‌هایی که توسط مسئولین سرویس مسلط به زبان روسی در اتوبوس‌ها فروخته می‌شوند، اتوبوس‌ها و اتوبوس‌های برقی معمولاً شلوغ هستند، پس در تهیه و ارائه بلیطتان دقت کنید زیرا در صورت‌عدم ارائه بلیط معتبر مبلغ ۳۰۰ روبل جریمه خواهید شد .

ناظری

1400.11.10